GHB

GHB heeft de afgelopen jaren bekend gestaan als de verkrachting drug. Voorheen werd het middel gebruikt als narcose middel bij medische ingrepen. GHB wordt vaak in een vloeibare vorm verhandeld.

Lichamelijke effecten van GHB:

  • Seksuele lusten nemen toe
  • Spieren kunnen slap aanvoelen
  • Gebruikers kan misselijk en/of duizelig worden
  • Stuiptrekkingen

Geestelijke effecten van GHB:

  • Soort van roes (net als in een dronken bui)
  • Geheugen functioneert tijdelijk minder

Bij een hogere dosering valt de gebruik vaak in slaap op de plaats waar hij of zij op dat moment zit. Bij het ontwaken weet de gebruiker vaak niet waar hij/zij is maar zijn zij wel erg alert. De kans is groot dat ze op den duur weer indommelen.

Effecten van het gebruik van GHB

De GHB drug is verslavend, op den duur willen gebruikers van deze drug hun dagelijkse portie hebben. Wanneer dit niet lukt krijgen zijn op den duur ontwenningsverschijnselen van deze drugs. De gebruikers kan last krijgen van een depressie, angstaanvallen, hartritme stoornissen, acute verwardheid, hallucinaties of een epileptische aanval.

Er zijn bewijzen dat langdurig gebruik van GHB kan leiden tot schade aan de hersenen van een gebruiker. Bij een overdosis kan de drug er voor zorgen dat een gebruiker buiten westen raakt. Bij elke keer dat iemand buiten westen raakt komen de hersenen tijdelijk zuurstof te kort. Op lange termijn kan dit permanente schade aanrichten.

Bij hogere doseringen weten gebruikers vaak ook niet meer wat ze doen en hier kunnen anderen dan ook hinder van ondervinden. Combinatiegebruik met alcohol, andere soorten drugs of kalmerende middelen kunnen leiden tot levensgevaarlijke situaties. Niet doen dus.

Wetgeving

Omdat deze drug al behoorlijk wat gevaarlijke situaties heeft opgeleverd zijn ze bij de wet verboden. Sinds mij 2012 staat deze drug op dezelfde lijst als cocaïne en heroïne.

This article was updated on November 25, 2019