Poppers

Poppers worden vaak gebruikt om seksuele lust te stimuleren. Daarnaast worden ze in het uitgaansleven en in thuis situaties gebruikt. Poppers zijn te koop in de vorm van flesjes waarin een heldere vloeistof zit. Onder homoseksuele wordt de drug gebruikt omdat het zorgt voor ontspannen van de spieren, inclusief de kringspieren. Hierdoor wordt anale penetratie makkelijker.

Wanneer het flesje wordt geopend komt er een dampende vloeistof uit, deze moet opgesnoven worden door de gebruiker.

Lichamelijke effecten van Poppers:

Poppers werden in het verleden in de medische wereld gebruikt bij hartkwalen omdat het ervoor zorgt dat bloedvaten verwijden.

De drug zorgt ervoor dat het spierweefsel ontspannen raakt en het zorgt voor het verwijden van de bloedvaten. De bloeddruk wordt tijdelijk lager en dat geeft de gebruiker een warm gevoel.

Geestelijke effecten van Poppers:

Poppers geven maar een effect van circa een minuut waarbij de gebruiker het gevoel krijgt dat hij high wordt. Seksuele lust wordt ook gestimuleerd door deze drug.

Effecten van (langdurig) gebruik van Poppers

Net als bij elke drug zijn er risico's verbonden aan het gebruik hier van. Op korte termijn kan het zorgen voor een enorme hoofdpijn, flauwvallen, hartkloppingen, bloedarmoede of duizeligheid.

Bij langdurig gebruik zijn de risico's zeer gering en kan een behoorlijk schade aanbrengen bij de gezondheid.

Het kan zorgen voor een aandoening in het bloed dat er voor zorg dat de gebruiker te weinig zuurstof opneemt met alle gevolgen van dien.

Daarnaast kan het zorgen voor een hersenbeschadiging en zichtstoornis.

Wetgeving

Poppers zijn in Nederland niet verboden en kunnen zelfs online besteld worden. Toch raden we aan deze middelen niet te gebruiken.

This article was updated on November 25, 2019